Kartshop-header

Rolex 24 timers race – test med Dansk deltagelse

6. januar 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

I den kommende weekend fra 8. til 10. Januar afvikles der test på Daytona Int. Speedway, forud for Rolex 24 timers løbet som køres sidste på måneden.

Til denne test er der tilmeldt 13 Daytona prototypes, 8 LMPC, 11 GTLM og hele 22 GTD biler, og hen over de tre dage er der 8 testsessions.

Der er flere interessante ting ved disse test. For det første har vi 3 danske chauffører med i feltet, og det er Jan Magnussen der kommer til start for Corvette Racing i deres opdateret C7.R. Michael Christensen kommer til start for Porsche North America i en Porsche 911 RSR. Både Michael og Jan er til start i GTLM klassen. Den sidste Dansker til start i denne test er Christina Nielsen som stiller op for Scuderia Corsa i Ferrari 488 GT3, i GTD klassen.


Corvette C7.R test på Sebring

Ud over de danske deltagere og deres nye biler, er det bestem også interessant og se den nye Ford GT i GTLM klassen. De køre under Ford Chip Ganassi Racing. Det er Joey Hand, Dirk Muller og Sebastien Bourdais der deler den ene bil og Ryan Briscoe, Richard Westbrook og Stefan Mücke deler den anden. Ford’en deltager i samme klasse som Michael’s Porsche og Jan’s Corvette.

Vi kommer også til at se den helt nye BMW M6 GTLM indsat af BMW Team RLL. Den bil kommer desværre ikke til Le Mans i GTE klassen, men lad os håbe at der kommer et GT3 team i ACO’s nye GT3 serie, som har valgt denne nye brutale racerbil.

Prototype klassen er ikke så interessant set med Danske øjne, dat den mest indeholder Daytona prototypes uden Dansk deltagelse. Dog er der alligevel et par sjove indslag blandt andet Panoz DeltaWing Racing, som er den eneste garage 56 projekt fra Le Mans med succes. Her ud over ser vi to teams med Ligier JS P2 chassis  og et team med BR01. det interessante her er at det er LMP2 biler, som bliver end fuldintegreret det af serien fra 2017.

GTD klassen er den langsomste klasse i feltet, dog uden at være langsomme biler. Som tidligere skrevet deltager Christina Nielsen i klassen i en den nye Ferrari 488 GT3. Her ud over deltager Audi R8 LMS GT3, Lamborghini Huracán GT3, Porsche 991 GT3 R, Dodge Viper GT3-R, BMW M6 GT3 og Aston Martin Vantage GT3, og på grund af de mange forskellige bilmærker er klassen virkeligt interessant.

Nu venter vi bare på den 8. Januar hvor det hele starter, og vi arbejder på at få billeder fra testen.

Hvis du er interesseret i at følge både test og selve løbet LIVE, så har IMSA udviklet en app. Som fungere på iOS, Android or Windows telefoner.

Skriv en kommentar