Det billigste billån

Skift til sommerdæk – Hvornår?

21. april 2017
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Sne og slud er dagene forbi og solens stråler varmer jorden, så alt det grønne pibler frem.

Foråret er over Danmark og vi valfarter til sommerhus og påskeferiens destinationer, men rigtigt mange glemmer noget meget essentielt ved foråret.

Husk at skifte til sommerdæk

Det er ikke kun have og sommerhus, der skal være klar til sommeren – bilen skal også have en tur.

Allerede ved 8 graders temperatur, er det tid til at skifte vinterdæk over til de mere hårde sommerdæk. Gummiblandingen i dine vinterdæk er ganske enkelt så blød, at det er farligt, at bruge dem om sommeren. De bremser enormt dårligt ved høje temperaturer og slides desuden også langt hurtigere.

Det giver derfor god mening at skifte med det samme temperaturen er over 8 grader- både for sikkerhedens skyld og pengepungen.

Hvilke sommerdæk skal du vælge?

FDM har vanen tro, testet et stort udvalg af sommerdæk og fundet 3 vindere. Der er testet forskellige størrelser af dæk og vinderne i 195/45  16” blev i år:

  • Goodyear Efficientgrip SUV
  • Cooper Zeon 4XS Sport
  • Firestone Destination HP

Priserne ligger omkring 3500 – 4000  :  Se flere priser hos Quickpot.

Holder du dig til en af de 3 vindere, er du sikret gode bremseegenskaber, lav støj og mindst mulig slitage. Som bundskraber i testen finder vi Yokohama GeoLander SUV, der kun fik 1 enkelt stjerne ud af 5. Prisen er her nede på omkring 3.200, så forskellen på topsikkerhed og det omvendte er få hundrede kroner.

Årsagen til 1 stjerne skal findes i det faktum, at dækket har enormt dårligt vejgreb på våd vej.

Skriv en kommentar