Foto: Thomas Norsted

Snevejr og masser af action i DTC-premieren

24. april 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Efter en warmup i perfekt vejr på en god og tør bane, vendte bøtten atter en gang på Jyllandsringen. Fra pole satsede Jan Magnussen på slicks i en begyndende sludbyge, men efter kort tid gav satsningen pote.

Fra start var Frederik Schandorff fra 2. startposition ellers bedst afsted og tog starten foran Magnussen, fulgt af Michelle Gatting og Kasper H. Jensen. Kort efter kom det til en kollision mellen de to sidstnævnte, hvilket kostede Gatting en ufrivillig tur i pit, mens Kasper H. Jensen blev straffet for sammenstødet.

Ligeledes på første omgang fik Jan Magnussen taget føringen tilbage fra Schandorff, mens Massive Motorsports nye kører, Nicolai Sylvest, viste god fart og bragte sig frem til fjerde position.
Hans holdkammerat, sidste års mester Casper Elgaard, startede langt nede i rækkerne efter en rædseslfuld tidtagning lørdag. Elgaard, og den forsvarende norske mester, Marius Nakken, fandt hurtigt farten og kørte sig hastigt op gennem feltet. Halvt gennem løbet lå de P4 og P5, hvor Elgaard til sidst fandt en vej forbi holdkammeraten Sylvest og tog tredjepladsen. Det initiativ fulgte Marius Nakken op på, og også han overhalede Sylvest.
Ude foran stak Jan Magnussen af med det ternede flag, mens Kasper H. Jensen formåede at holde sin andenplads trods straffen. De blev fulgt af Casper Elgaard, Marius Nakken, Nicolai Sylvest og Michael Markussen, der kørte et velovervejet løb og avancerede flot.

Jan Magnussen, vinder:
– Vi skiftede dæk, lige inden vi kørte ud til starten, og det var ærligt talt lidt for spændende. Så sad jeg ude på gridden med slicks og kunne se, at sneen tog til, men vi fik heldigvis taget den rigtige beslutning, forklarer Jan Magnussen.

Nicolai Sylvest, P5:
– Det var super fede forhold at køre i. Jeg har det godt med at køre på en bane, der er optørrende, så det var en god start for mig. Det er en fed bil at køre – den er meget anderledes end det, jeg er vant til, men jeg kan godt lide, at man skal arbejde en hel del med bilen. Den passer super godt til de danske baners størrelse, forklarer Massive Motorsports’ DTC-debutant.

Michael Markussen, P6:
– Det var sgu sjovt! Min taktik var at komme igennem med en hel bil, hvilket var noget af en opgave, for det var svært at vurdere, hvor vådt det var. Til sidst havde jeg godt med luft ned til de næste, så jeg kunne rulle den hjem uden at tage de store chancer og få en god startplacering til heat 2.

Skriv en kommentar