Kartshop-header
Esteban Ocon og Kevin Magnussen

Stort pres på Magnussen: Konkurrent snupper Manor-sæde

10. august 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Midt i de gode nyheder for Kevin Magnussen i forbindelse med afstemningen om årets hidtil bedste Formel 1-kører, melder der sig nu noget af en presbold i kulissen.

Presset kommer fra ingen ringere end Renaults testkører (ejet af Mercedes) Esban Ocon. Den unge franskmand, der spås en stor karriere i Formel 1, overtager nemlig Rio Haryantos sæde hos Manor.

I første omgang skal løsningen ses med flere briller. Dels ligger der en Mercedes-motor i Manor-raceren, hvilket tilgodeser Mercedes-lejren. På den måde kan de måle deres to unge testkørere direkte op mod hinanden. I den anden Manor sidder Pascal Wehrlein som bekendt.

Med Renaults briller ønsker man på sigt, at Ocon bliver en fast del af Formel 1-teamet. Men teamet er naturligvis ikke interesseret i at introducere Ocon for tidligt til den hurtigste motorsportsklasse. Dertil er han fortsat alt for urutineret.

Med et halt år til Ocon i Manor-raceren vil det franske team føle sig mere sikker på, at Ocon er klar til at spille andenviolin hos Renault allerede i 2017. Det er selvfølgelig kun spekulationer. Men med dette træk sætter Renault yderligere pres på deres nuværende besætning, der selvfølgelig ikke er blinde for, hvad den slags eksperimenter kan føre med sig.

Om det så betyder, at Renault udskifter begge sine kørere, skal være usagt. Dog har der flere gange – og i stigende grad – være ytret ønske om at tilknytte en rutineret stjerne for 2017-sæsonen til at udvikle bilen yderligere, samtidig med at man holder fast i det ungdommelige perspektiv og en drøm om en VM-titel i 2020. Denne drøm kunne meget vel blive en realitet i skikkelse af selv samme Ocon, der med sit franske pas vil været den perfekte vinder.

Rio Haryanto falder ud af Formel 1, fordi indoneserens bagland ikke har været i stand til at løfte deres økonomiske forpligtelser for resten af 2016-sæsonen på estimeret 7 mio. pund.

1 Comments

  1. Kevin du skal bare kører race som du kan vis at du er race kører koster det et eller to skadet biler så er det
    Kevin se din første 6 m hos M L da var du super hurtig og god så fik du en skideballe af Ron så gik det den forkert vej , se på den kære Senna var det nogen som skulle sige til ham at han skulle tag den med ro nej , Kevin gør som ham kør race .

Skriv en kommentar