Formula One - MERCEDES AMG PETRONAS, Bahrain GP. 17-19 April 2014.

FIA’s strategigruppe søger mindre radiokontakt

2. juli 2015
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

FIA’s strategigruppe – F1 Strategy Group – har onsdag haft et længere møde på Biggin Hill i det sydvestlige London. Atter har Formel 1’s fremtid været oppe til debat, og atter er der fundet en række nye tiltag, som skal gøre udfordringerne i Formel 1 større.

I maj blev et lignende møde afholdt, og her blev det besluttet, at Formel 1 fra og med 2017 måske igen får genoptankning i løbene, og derudover skal fremtidens biler være hurtigere. I dette møde er mere hastige beslutninger blevet taget. Det betyder, at kørerne fra og med Belgiens Grand Prix i august får mindre radiokontakt til teamet, særligt under starterne.
I en officiel skrivelse skriver FIA:
– Flere restriktioner på kørerhjælp og -coaching fik stor opbakning på mødet, og vil blive implementeret hurtigst muligt – med start fra dette års Belgiske Grand Prix, hvor det især koncentrerer sig om løbsstarterne – og i 2016.
Dertil skriver de:
– Disse tiltag skal bringe køreren i fuld kontrol, hvilket skal gøre løbene mere spændende og uforudsigelige.

Udover de nuværende tiltag debatteres andre, og mere radikale ændringer af Formel 1 også.
Der blev ifølge Motorsport.com holdt en debat om weekendens format, og ifølge det velrenommerede site, så siges det, at et nyt kvalifikations- eller løbsformat kan være i støbeskeen. Og – godt nok på rygtebasis – mener Motorsport.com ligeledes at vide, at ændringerne kan gå så vidt, at der måske kommer en total ændring af kvalifikationsformatet.

Strategigruppen har ligeledes godkendt, at holdene skal have mulighed for at vælge mellem dækcompunds i næste sæson, men det er endnu et stykke fra indførelse, da forslagene nu skal godkendes i F1’s egen kommission og dernæst ratificeres af FIA’s World Motor Sport Council.

 

Skriv en kommentar