Formel Ford, Ring Djursland. Foto: Gripping Media

Talenterne kom på prøve

19. august 2014

Formel Ford-klassen er den ukronede kongeklasse for unge motorsportstalenter, og i weekenden fik de lov at prøve regnvejrskørsel – og dét endda på nylagt asfalt.

Forud for weekendens løb på Ring Djursland var Frederik Schandorff i front af mesterskabet med Jan Jønck bag sig. Sådan var det ikke i første heat, hvor den mesterskabsførende ikke kom til start, da speederkablet knækkede inden starten gik. Her kunne Jønck til gengæld tage sejren foran teamkammeraten Mathias Kristensen og Mathias Smith.

Også i andet heat var der sejr til Jønck. Regnen havde sørget for en lumsk bane til de unge kørere, og RS Competition-køreren satsede rigtigt ved at montere regndæk på sin bil. Flere af konkurrenterne havde håbet på at banen tørrede op, men det skete først på løbets sidste omgange. Her kunne Mathias Smith profitere af sit dækvalg og sætte hurtigste omgangstid – men Jønck var altså mere end 20 sekunder foran resten af feltet.

I sidste heat tiltog regnen, og flere kørere måtte efter en tur af banen se resten af løbet som tilskuere. Her kunne Frederik Schandorff tage en heatsejr foran Mathias Smith. Den store vinder i søndagens regnfyldte løb var dog Zetec-køreren Kevin Suenson. Den mindre ydende motor betød at sønderjyden lettere kunne overføre alle kræfterne til asfalten, og da det ternede flag blev præsenteret var det altså med den unge Aquila-kører på en samlet fjerdeplads.

 

Skriv en kommentar