LMS

Tom K årtiets bedste

30. december 2009

Tom Kristensen er det seneste årtis bedste sportsvognskører, hvis man spørger det engelske magasin Autosport. Danskeren er rangeret i den absolutte top af hitlisten over sportsvognskørere på baggrund af sine resultater på Le Mans og i ALMS.

Kristensen er rangeret lige foran sin teammakker Allan McNish, som han tidligere har dystet mod i søsterbilerne i Audi Team Joest. Tredjebedste er David Brabham, der i 2009 vandt Le Mans foran blandt andre Tom K og McNish. Australske Brabham er rangeret højt også på baggrund af sine resultater i ALMS, hvor han i Panoz-teamet kørte sammen med blandt andet Jan Magnussen.

Den hurtige dansker selv er rangeret som syver. Dermed har Danmark hele to kørere på listen, hvilket ellers kun overgår store nationer som Tyskland (Frank Biela, Lucas Luhr) og Italien (Emanuelle Pirro og Dindo Capello).

Tom Kristensen, der i år har sagt farvel til DTM for at hellige sin tid til sportsvognsracing, har modtaget nyheden med glæde:

– Det er fantastisk stort at blive kåret til årtiets bedste kører i verden. Autosport er det mest respekterede medie i branchen, og da vurderingen af os kørere er baseret på mere end bare resultaterne, er førstepladsen et gigantisk skulderklap for mig. Jeg ser frem til et nyt årti, hvor jeg atter kan fokusere på de sportsvogne, der ligger mit hjerte nærmest, siger Tom Kristensen til sin hjemmeside.

Årtiets bedste sportsvognskørere – ifølge Autosport

1: Tom Kristensen, Danmark
2: Allan McNish, Skotland
3: David Brabham , Australien
4: Emanuele Pirro, Italien
5: Emmanuel Collard, Frankrig
6: Dindo Capello, Italien
7: Jan Magnussen, Danmark
8: Frank Biela, Tyskland
9: Pedro Lamy, Portugal
10: Lucas Luhr, Tyskland

Nogen Glemt? Kommenter nyheden herunder! 

Foto: Audi Sport

1 Comments

  1. Stort tillykke til Tom K.

    Det er uden tvivl hans overlegne indsats i Le Mans løbene som har skaffet ham denne hæder, og McNish ligeså med hans fantastiske evne til at presse bilen til det yderste, men 8x Champ på Le Mans siger jo det hele når vi snakker årtiets sportsvognskører – SÅDAN!

    Jan Magnussen er også fantastisk, men lad os nu se i 2010 hvad Corvette virkeligt er lavet af, når der bliver nogle flere at kæmpe imod – nogle hærdede GT2 teams i f.eks. Porsche og Ferrari – det bliver bare skønt at følge 😀
    .-= Tomas´s last blog ..Custom-8 nominated @ RaceDepartment =-.

Skriv en kommentar