Grafik: Welter Racing

Welter Racing jagter Garage 56-deltagelse i 2017

6. maj 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Allerede i forbindelse med sidste års Le Mans annoncerede arrangørerne, ACO, at det franske team Welter Racing ville få tilbuddet om en plads i Le Mans 2017 med en eksperimentiel bil.

Nu er der mere nyt om den spændende bil, for Welter Racing har fuld fart på udviklingen af et nyt chassis og en nybygget motor, der skal køre på det nye miljøbrændstof flydende biomethan.

Biomethanen er en naturgas, der kun kan opbevares flydende. Det betyder, at gassen skal komprimeres med et tryk på 10 bar, så det får en temperatur på -127 grader. Motoren, WR udvikler, skal efter planen blive en 1.6 liters trecylindret turbomotor. Den hjemmebyggede motor skal kaste 450 hk af sig, men endnu er testfasen ikke begyndt, siger chefingeniør Thibault Dejardin.

Chassis under udvikling
Bilens chassis er til gengæld godt på vej. Flere tests i vindtunnellen er allerede klaret, og blandt andet bilens tub er blevet produceret allerede nu.
– Målet er, at vi skal køre shakedowntest i September. Det er afgørende, at vi respekterer tidsplanen, hvis vi vil have et ordentligt løb. Vi regner med at den første offentlige testkørsel af bilen bliver ved WEC prologen i 2017, forklarer teamchef Gerard Welter.

Skriv en kommentar