Valtteri Bottas med Felipe Massa

Williams vil ikke slippe Bottas

11. december 2016
se formel 1, livestream formel 1, se formel 1 gratis,

Williams’ finske kører Valtteri Bottas er den klare favorit til overtage Nico Rosbergs ledige sæde hos Mercedes.

Men ifølge BBCs oplysninger har Williams sagt nej tak til det første tilbud fra den tyske bilgigant. Mercedes teamchef Toto Wolff har angiveligt tilbudt Williams 80 millioner kroner i form af reduceret udgifter for leverancen af teamets Mercedes-motorer i 2017 mod, at finnen skifter team.

Wolff har i forvejen helt tætte bånd til Bottas som finnens manager, men selv om Williams i første omgang ikke vil frigive Bottas, venter der ifølge BBC yderligere forhandlinger om den respekterede Willims-kører.

En del af problematikken med Bottas skifte er, at de ved at frigive finnen står uden rutinerede kræfter, og det ønsker de ikke. Med 18-årige Lance Stroll på plads i Williams til sin debutsæson i 2017 har teamet brug for en rutineret kører, og her ser de ikke Pascal Wehrlein som den oplagte kandidat – hvilket også er tilfældet hos Mercedes.

Det efterlader Williams med mulighed for at skrive kontrakt med Felipe Nasr, som stadig mangler kontrakt for 2017, men den løsning er selvsagt ikke attraktiv.

Hvis handlen med Bottas ryger i vasken, ligner Carlos Sainz favoritten til Mercedes-sædet. Den 22-årige spanier er meget ivrig for at komme til et topteam, efter mulighederne i Red Bull ser mere end vanskelige ud med Ricciardo og Verstappen.

BBC skriver samtidig, at Mercedes tekniske direktør Paddy Lowe, som stod Rosberg meget nær, kan indgå som del af byttehandlen med Bottas.

Skriv en kommentar