WRC – 4 x Loeb

5. april 2009

Sebastien Loeb vandt sin 4. sejr af 4 mulige i årets rally verdensmesterskab, da han kom først i mål i Portugal.

Der var ellers så småt lagt op til at Loebs sejrsrække kunne brydes, efter rallykørerne havde kørt den første dags prøver ude i terrænet ved Algarve. Ikke mindre end 4 kørere havde været oppe og føre rallyet efter 7 hastighedsprøver – og ingen af dem hed Sebastien Loeb!

Henning Solberg havde lagt ud med hurtigste tid på første prøve på stadion i Algarve, men da den første ‘rigtige’ rallyprøve var kørt var det finske Jari-Matti Latvala, som havde sat sig på førstepladsen. Den holdt han indtil prøve 4, hvor han i den grad kørte af vejen! Der er gjort meget for sikkerheden i den nyeste WRC-biler og man må sige at Latvala i den grad afprøvede om hans Focus WRC nu også var lavet ordentligt. Det var den heldigvis og Latvala og hans andenkører, Miikka Antilla, slap uskadte.

Dani Sordo overtog føringen, men det varede ikke længe før Mikko Hirvonen lå i spidsen og der var han stadig efter fredagens hastighedsprøver var kørt. En begivenhedsfuld dag, hvor Loeb havde sat sig selv tilbage ved at være en lille tur af vejen tidligt på dagen. Han endte dagen som treer, men det var faktisk ikke ham, der havde virket som den største trussel mod Hirvonen. Det var i stedet Marcus Grönholm, som lidt overraskende straks var med i front i sit comeback-løb. Han havde det meste af dagen ligget som nummer 2 i sin Subaru Impreza og var kun faldet tilbage på en 4. plads, fordi han ville have en bedre startposition dagen efter.

Den fik han nu ikke megen glæde af, for tidligt lørdag var Grönholm ude, efter han var lidt af vejen og kort efter måtte udgå. Fra da af begyndte det lige så stille at ligne de 3 foregående rallies i 2009. Stille og roligt åd Loeb sig ind på føringen med en stribe hurtigste tider og lørdag aften var det igen ham, som var i front.

Hirvonen var næsten et halvt minut bagude, og det viste sig hurtigt at være for meget til at kunne indhentes. Loeb holdt afstanden på de sidste prøver og kunne dermed tage sin 4. sejr i år. Lige så sikker var Hirvonen på andenpladsen foran den anden Citroën C4 WRC med Danni Sordo som chauffør.

Skriv en kommentar